المقادير :
_ نص كيلو سبيط
_3 بصلات مبشورة
ّ_ نص كيلو طماطم معصورة فى الخلاط
_ نص راس توم
_ بقدونس
_ معلقتين صغيرين ملح
_ كمون وفلفل و بهارات سمك
التحضير :
نغسل السبيط بالملح والماء يتنضف جيدا
نضعو فى اناء كبير يتسلق
وبعد السلق نقطعوا ترنشات
بعد ما نبشر البطل نضعوا على النار يدبل وبعد كدة نضع التوم وبعد كدة الطماطم المعصورة وبعد كدة نسبها تتسبك وبعد كدة نضع السبيط والبقدونس ونضع الملح والبهارات.
وبعد كدة نضعو فى طاجب فوخار وندخلو الفرن .
ويتقدم مع رز ابيض عادى